УниКредит Булбанк

УниКредит Булбанк

„УниКредит Булбанк“ АД е една от водещите банки в България и член на УниКредит, успешна паневропейска търговска банка, от 2021 г. е носител на Националния сертификат „Компания – приятел на детето“.

„УниКредит Булбанк“ предлага на своите клиенти реални решения като корпоративно и инвестиционно банкиране, търговско банкиране и управление на богатството, а в работата си се води от две основни ценности: етика и уважение, защото вярва, че начинът, по който тези решения се разработват и предоставят е също толкова важен.

„УниКредит“ също се ангажира със създаването на устойчиво развитие за всички. Ангажиментът да „правим правилните неща” е ключов принцип при постигането на устойчиви резултати. Компанията поставя фокус върху сфери като иновации и предприемачество, образование, спорт, изкуство и култура, общество и околна среда, реализира спонсорски и дарителски проекти, а чрез фондация „УниКредит“ отделя средства в подкрепа на благотворителни каузи, свързани с деца.

Инициативи с изявено влияние върху детското благосъстояние в България:

  • „В подкрепа на детството“ (Call for Europe) – през 2020 г. подкрепа на стойност от 45 хил. евро за 7 български проекта в подкрепа на детството; програмата е обявена и през 2021 г.

https://www.unicreditbulbank.bg/bg/za-nas/ustoichivost/fondaciya-unikredit/

https://www.unicreditbulbank.bg/bg/za-nas/media/novini/fondaciq-unicredit-darqava-30-hilqdi-evro/

  • Програма за подкрепа на най-засегнатите от Covid-19 групи в българското общество – 45 хил. евро към гражданския сектор през 2020 г.
  • Ежегодна програма “Практични финанси” на Junor Achievement, в която участват ученици, учители и предприемачи от цялата страна, допринася за постигане на финансовата адекватност и грамотност на младите хора;

https://www.unicreditbulbank.bg/bg/za-nas/media/novini/t-petkova-po-vreme-na-uebinar-praktichni-finansi/

  • Собствена галерия за съвременно изкуство „УниКредит Студио“, в която се организират изложби, конкурси и други арт събития с основен фокус върху откриването и насърчаването на млади таланти.

https://www.unicreditbulbank.bg/bg/za-nas/ustoichivost/izkustvo-i-kultura/

  • Националната доброволческа програма за служителите на банката, чрез която се създават условия да се ангажират с достойни каузи, да споделят своите инициативи с колегите и да предават мотивацията си за работа и на останалите.