БФБЛ обяви победителите в 21-вите Годишни награди за отговорен бизнес

БФБЛ обяви победителите в 21-вите Годишни награди за отговорен бизнес

На 19.03.2024 в х-л „Балкан Палас“, гр. София се проведе церемонията по награждаване в най-авторитетния национален конкурс за корпоративна социална отговорност, устойчивост и многообразие – Годишните награди за отговорен бизнес 2023 на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). За авторитетните отличия, които бяха връчени за 21-ва поредна година, се състезаваха впечатляващите 126 ESG инициативи, осъществени от 82 компании в общо 7 категории и една специална награда ENGAGE 2023. 

Национална мрежа за децата се включи в конкурса с общо три номинации. Две от тях бяха в категорията „Инвеститор в обществото“, където номинирана беше рекламна агенция Saatchi&Saatchi за съвместната ни инициатива „Граждански ръчкатор“ и CENTIO #Cybersecurity за поддържането и подкрепата на работа на Националния център за безопасен интернет. Третата номинация беше включена в категорията „Инвеститор в знанието“ за DHL и логистичната им подкрепа в доставянето на детски книги до деца в цялата страна в рамките на кампанията „Направи магия! Подари книга на дете“.

Радостни и горди сме, че по време на церемонията сред номинираните чухме имената на инициативи и проекти на организации членове на Мрежата – кампания на Фондация Сийдър и Pizza Lab за закупуване на специализиран бус за хора с увреждания. Наши корпоративни партньори и такива на наши членове получиха отличия в различни категории. Първото място на Лидл България в категорията „Инвеститор в обществото“ за инициативата за устойчиво развитие на местните общности, която се трансформира в „Ти и Lidl за нашето утре“. „Йетел България“ (Yettel) станах победители в категорията „Инвеститор в знанието“ за програмата „Безопасен интернет и развитие на дигитални умения“, реализирана съвместно с Асоциация Родители. Големият победител в категорията „Маркетинг, свързан с кауза“ е „dm България“ за инициативата „Giving Friday в подкрепа на SOS Детски селища – също членове на Национална мрежа за децата. А второ място в същата категория бе присъдена на „Овергаз Мрежи“ за кампанията „Дари за Светулка, Овергаз ще удвои!“, която е за удвояване на индивидуални дарения в подкрепа на реновирането на детските болнични отделения в Ловеч и Велико Търново, съвместна инициатива с Фондация За доброто. Честито на победителите и на наградените! Ние от НМД вярваме, че каузите за деца са най-добрата инвестиция в бъдещето! Пълният списък на отличените компании и проекти може да бъде намерен тук.

Престижните отличия бяха връчени от министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов, министъра на труда и социалната политика д-р Иванка Шалапатова, министъра на околната среда и водите Юлиан Попов, кмета на Столична община Васил Терзиев, заместник-министъра на образованието и наукатапроф. Генка Петровазаместник-министъра на иновациите и растежа Мартин Гикови британския посланик Роб Диксън

Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) организира влиятелния конкурс eжегодно от 2003 г. насам, за да насърчи добрите ESG практики и да популяризира корпоративните програми с най-голямо въздействие. В състезанието с мото „Дай добър пример“ участват компании от всички сектори на икономиката от цялата страна независимо дали са членове на БФБЛ или не. Така конкурсът предоставя широка и представителна картина на ангажираността на частния сектор с решаването на редица обществени предизвикателства.

Победителите се определят от независимо и обективно жури от уважавани експерти от НПО сектора, институциите, бизнеса, академичните среди и медиите,  а победителите в седемте категории на конкурса и носителят на специалната награда получиха статуетки, изработени от художника Никола Енев.

Всичко за официалната церемония може да намерите тук