Фикосота дари хигиенни продукти за близо 400 хиляди лева на нуждаещи се деца и семейства

Фикосота дари хигиенни продукти за близо 400 хиляди лева на нуждаещи се деца и семейства

Над 18 хиляди литра течни почистващи препарати и повече от 3 тона прах за пране дари българската компания “Фикосота” в полза на организации членове на Национална мрежа за децата. Дарените от фирмата продукти са на стойност 300 800 лева. 

“Фикосота” за поредна година оказва безвъзмездна помощ с предоставянето на хигиенни продукти (прахообразни и течни перилни препарати, течни миещи препарати, течни и твърди сапуни, шапоани и др). Дареното от българската компания производител е ценна помощ за организациите в Национална мрежа за децата. Продуктите достигат до голяма част от членовете на НМД, които работят ежедневно с деца и семейства.

И тази година Национална мрежа за децата организира доставката на продуктите по места в страната до 27 фондации и сдружения в 17 града. Както и предишни години организациите сами бяха заявили от какви продукти имат нужда крайно нуждаещи се деца и семейства, на които помагат. Сред тях са такива, настанени в институции, семейства в неравностойно положение с малки деца и др.

Национална мрежа за децата и всички организации в Мрежата отново изказваме благодарност към “Фикосота” за ежегодната, безгранична подкрепа към НПО сектора. Със своите 39 000 професионалисти, организации членове, които са обединени в общата кауза да подобряваме благосъстоянието на децата и семействата у нас, сме подкрепили на терен над 200 000 деца и 100 000 семейства.