Национална мрежа за децата официално беше посрещната като член на Българския форум на бизнес лидерите

Национална мрежа за децата официално беше посрещната като член на Българския форум на бизнес лидерите

Национална мрежа за децата (НМД) вече е част от семейството на Българския форум на бизнес лидерите (ББЛФ) – асоциация от организации със споделени ценности, които развиват бизнеса си по отговорен, прозрачен и етичен начин и платформа за обмяна на добри практики и идеи за развитие на бизнес и социалната среда в България. Мрежата беше представена на събитието „Представяне на новите членове“, с което ББЛФ посрещна новоприсъединените компании и организации към общността на отговорния бизнес.

На тази първа за новия бизнес сезон среща на Форума бяха връчени сертификатите за членство и Стандарта за бизнес етика на най-нови членове. НМД също прие своя Сертификат. Вярваме, че партньорството ни с компаниите в ББЛФ ще ни предостави ново поле за застъпничество за важните политики за децата и ще ни даде възможност да работим с бизнеса за социално отговорни и устойчиви практики, които касаят благоденствието на родителите и децата у нас.

“Ние от НМД се борим за това всяко едно дете в България да може да отиде на лекар, когато има нужда от това, и да получи качествена медицинска и социална помощ. Всяко едно дете, което има нужда от подкрепа, за да избере какво да учи и къде да се развива, да я получи. За това децата с таланти да могат спокойно да участват в международни състезания и да печелят олимпиади. За това всяко дете да бъде защитено от насилие. Вярваме, обаче, че за да стане това, не са достатъчни усилията на един човек, една организация или една институция – нужна е общност. Ние се присъединяваме към БФБЛ, защото вярваме, че тук е мястото да развиваме общност на бизнеса, която е ангажирана с доброто на всяко едно дете в България. Днешното събитие и фокусът, който всяка една от компаниите слага върху децата и устойчивото развитие при представянето на работата си, показва, че сме на правилното място.“, каза Мария Брестничка от Национална мрежа за децата при връчването на сертификата.

По традиция по време на регулярните събития на БФБЛ за представяне на новите членове се организира томбола с продукти, услуги, промоционални предмети и подаръци от членуващите организации. НМД подари Бележник 2023 „Какъв е средният успех на държавата в грижите й за децата“ и гривничка „Дари“.