Над 1500 семейства на Фамилатлон – празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот

Над 1500 семейства на Фамилатлон – празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот

Детски смях и усмивки изпълниха в събота, 3 юни, Голямата поляна в Южния парк. Над 1500 семейства се включиха във Фамилатлон, за да отбележат за пореден път празника на семейството, спорта и здравословния начин на живот. Деца и родители прекараха ценно време заедно в хубавия съботен ден и се включиха в многобройни игри, активности, уъркшопи и томболи за награди. Фамилатлон се провежда за 15-а поредна година и се организира от Асоциация Родетели, която е част от голямото семейство на Национална мрежа за децата. 

Децата от рано се включиха с интерес в спортовете, представени на Фамилатлон, сред които тази година бяха тенис, лакрос, хокей на лед. Тази година тяхната задача беше да съберат 10 печата от различни участници, за да участват в томболи за награди. Стотици подаръци зарадваха децата.

За да получат заветните печати, малчуганите се запознаха с ценна информация за оказване на първа помощ, предоставена от партньора на събитието Групама застраховане с тяхната програма “Спасители на животи“ и Училище по първа помощ, както и с кампанията на „Можещите“, насочена срещу тютюнопушенето сред подрастващите. С печати зарадваха децата и усмихнатите представители на BIODERMA, Lidl, Centio #Cybersecurity, също партньори на събитието. С партньорство за провеждането на Фамилатлон се включиха и минерални води Девин.

Проведе се и традиционният за фестивала велопоход, много занимания по рисуване, демонстрации с роботи, изпълнения с музикален инструмент, различни игри и предизвикателства, предоставени от Music Play, Logiscool, MindHub, Smarty Kids, АБВ Академия, галерия „Артур“, школата за китайски език EduLab, образователното сдружение Ex Nihilo. Между различните занимания децата трупаха сили, като похапваха картофки от What The Fries, бургери от Stick and Soup Bar и сладолед от Gelateria Diana.

Гвоздеят на програмата беше детското научно шоу, създадено от Явор Денчев от Детски Научен Клас (ДНК).

Част от събитието беше и фермерският фестивал „Произведено във фермата“, а водещ на Фамилатлон тази година беше куклената актриса Галина Савова.

Фестивалът традиционно завърши с играта „Ябълки за смет“, по време на която децата събраха боклуците от поляната  и получиха като награда вкусен плод.

Фамилатлон се проведе за 15 поредна година, а организаторите от Асоциация Родители, като всеки път, дадоха всичко от себе си, за да превърнат деня на Голямата поляна в незабравим спомен за семействата. Снимки от събитието може да разгледате на фейсбук страницата на Фамилатлон: https://www.facebook.com/famillathlonbulgaria

Фотограф на Фамилатлон: Антон Василев