75 проекта кандидатстват за финансиране от инициативата “Ти и Lidl за по-добър живот“

75 проекта кандидатстват за финансиране от инициативата “Ти и Lidl за по-добър живот“

75 са проектите, подадени за финансиране в петото издание на CSR инициативата “Ти и Lidl за по-добър живот“. Най-много са в областта образование – 43, 17 са в околна среда и 15 в култура и историческо наследство.

Гражданските организации, разработили проектите, са от 35 населени места от 24 области от цяла България.

Събраният фонд, който ще бъде разпределен между одобрените проекти тази година, е в размер на 200 000 лева, с което общата дарена сума по програмата за 5 години достига 915 000 лв.

„Щастливи сме, че вече пета година гражданските организации припознават “Ти и Lidl за по-добър живот“ като доверен партньор, който подпомага реализацията на техните вдъхновяващи идеи. Интересът към програмата показва и развитието на едно все по-активно гражданско общество. А най-ценното за нас е че оценката, която направихме наскоро на въздействието от нашата социално отговорна дейност, потвърждава, че проектите, които подкрепяме, имат реален принос за един по-качествен и пълноценен начин на живот на хората в различните краища на страната“, каза Милена Драгийска, изпълнителен директор на Лидл България.

Получените проекти преминават през комплексен процес на оценяване, а кои от тях ще получат финансиране ще бъде обявено през октомври. Програмата се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.