139 младежи се включват в лятната практикантска програма на Lidl България

139 младежи се включват в лятната практикантска програма на Lidl България

Лятната практикантска програма на Lidl, насочена към ученици над 18 г., стартира за девета година при висок интерес. Компанията посрещна 139 младежи в магазините си в 39 града в България.

В продължение на два месеца те учат с подкрепата на своите ментори и екипи, и добиват ценен трудов опит в голяма международна компания. За участниците в програмата са предвидени също различни игри и предизвикателства с награди, които да допълнят служителското им изживяване.

Според Катерина Шопова, HR директор в Lidl, високият интерес към практикантската програма е знак, че младежите я разпознават като възможност за първа любима работа и силен старт на своето кариерно развитие.

„Доверието им ни мотивира да продължаваме да инвестираме в младите хора и да създаваме за тях оптималните условия да учат в реална работна среда, което гради мост между образованието и бизнеса“, допълва тя.

За част от практикантите програмата може да се окаже само началото на успешен кариерен път в Lidl – компанията предлага и след края ѝ гъвкави форми на заетост в магазините, за да могат младежите да работят и да печелят сами, докато продължават да учат.