„Компания на годината“: А1 е победител в категория „Телекомуникации“

„Компания на годината“: А1 е победител в категория „Телекомуникации“

Най-добрите на българската бизнес сцена отново си дадоха среща на конкурса „Компания на годината“. Сред тях беше и А1 България, отличена в категория „Телекомуникации“.
Кандидатурата на телекома изпъкна с две свои характеристики. Развитието на първата истинска мрежа от пето поколение у нас – 5G ULTRA, е основен приоритет на телекома.
През последните години компанията затвърди и позициите си на лидер в информационните и комуникационните технологии. А1 предлага интеграция на ERP системи, SaaS, IaaS и Cyber security решения, насочени към малки, средни и големи компании.
Наградата бе приета от Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в А1 България. Тя подчерта, че А1 отдавна не е само мобилен оператор и доставчик на интернет и телевизия, а технологична компания, която има големи амбиции в сферите на системната интеграция, ICT и 1оТ услугите. Отличието бе връчено и заради активностите на А1 България и служителите на компанията в полза на обществото, сред които се открояват кампанията „Интернет за всички“, популяризирането на иновативните дигитални училища и инициативите в подкрепа на приемната грижа в България.

Наградите „Компания годината“ се връчват от 2014 г.
Общо 24 компании, институции и медии бяха отличени с официално признание за положените през 2021 г. усилия в посока развитие на човешкия капитал, непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт или услуга, иновации, ИТ, киберсигурност, изкуствен интелект, образование и много други.
Четири критерия участваха в оценяването на всяка една кандидатура от журито -добри управленски практики, постижения в съответната категория, препоръки от партньори и цялостен принос за обществото.