200 000 лв събра петото издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“

200 000 лв събра петото издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“

200 000 лева е събраният фонд в петото издание на инициативата „Ти и Lidl за по-добър живот“. Той е формиран като в периода 13 май – 10 юни 2022 г. Лидл България отделяше по 3 ст. от всеки клиентски касов бон. Средствата ще бъдат дарени за реализирането от граждански организации на социално значими проекти в цялата страна в три области: образование, околна среда и култура и историческо наследство.

„От самото си създаване „Ти и Lidl за по-добър живот“ има за цел да подпомага хората от всички региони на страната да водят един по-качествен и пълноценен начин на живот. Благодарни сме на нашите клиенти, с които тази година успяхме да съберем фонд от 200 000 лв., с който да финансираме стойностни граждански идеи. С тази сума общата стойност на дарения в рамките на инициативата от 2017 г. насам достига 915 000 лв. Още по-щастливи сме и от факта, че зад тези социални инвестиции стои реален принос за хората.“, каза Милена Драгийска, изпълнителен директор на Лидл България.

Следващият етап от програмата е комплексен процес на оценяване на кандидатурите на гражданските организации. Финалният списък с одобрените за финансиране ще бъде обявен през октомври.

Програмата се реализира в партньорство с Български дарителски форум (БДФ) и Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Повече информация за инициативата може да намерите на corporate.lidl.bg