УниКредит Булбанк дари над 13 000 лева на “Заедно в час” в навечерието на 24 май

УниКредит Булбанк дари над 13 000 лева на “Заедно в час” в навечерието на 24 май

В навечерието на 24 май УниКредит Булбанк дари над 13 000 лева на фондация “Заедно в час” и мисията за подобряване достъпа до качествено образование за всяко дете. Дарението е продължение на дългогодишната подкрепа на банката за “Заедно в час” и мисията за осигуряване на качествено образование на всяко дете в България.

Сумата е събрана с подкрепата на мениджъри в банката, които вземат участие двугодишна вътрешна програма за обучение и развитие. В рамките на програмата мениджърите на ежедневна база демонстрират важността на непрекъснатото учене. 

„Радвам се, че ангажираността на колегите към развитието им сега ще даде възможност на повече деца също да получат достъп до качествено образование чрез сътрудничеството ни със Заедно в час“, каза Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

“Инвестицията в знание и образование е мисия, която помага на всяка компания да развива своя най-ценен ресурс – служителите си. УниКредит успяват по много добър начин да съчетаят именно този подход с поглед към бъдещето. Учениците днес са бъдещето, а работата ни в “Заедно в час” подкрепя именно образованието на будни, щастливи и интелигентни граждани и училища и учители, които ги подкрепят по най-добрия начин. Благодарим на УниКредит Булбанк за дългогодишното доверие и възможността да бъдем съмишленици в осигуряването на качествено образование за всяко дете в България”, споделя Траян Траянов, изпълнителен директор на фондация “Заедно в час”.

Дарението на УниКредит Булбанк ще бъде инвестирано в развитието на програма “Училища за пример”, която подкрепя и обучава училища в цялата страна да подобряват своите преподавателски и управленски практики с фокус върху успеха на всички ученици. Програмата стартира през 2020 г. и към момента включва близо 50 училищни екипа и над 350 педагози и директори от цялата страна. Всички те преминават през съвременни обучения, менторска подкрепа, практики за подобряване на собственото професионално и личностно развитие, създаването на работещи училищни общности и др. През лятото на 2022 г. обучението си в програмата започва и третият випуск от 25 училища от 17 области на страната.

Източник и снимка: zaednovchas.bg