Приз за социален ангажимент получи УниКредит Булбанк

Приз за социален ангажимент получи УниКредит Булбанк

УниКредит Булбанк беше отличена в категория „Социален ангажимент“ на „Наградите на германската икономика в България“ за 2021 година. Престижните награди отразяват приноса на компаниите за развитие на германо-българските икономически отношения и се връчват в началото на всяка година от Германо-българската индустриално-търговска камара.

Като банков лидер и устойчива компания УниКредит Булбанк не само предлага иновативни продукти и качествено обслужване, но също така и инвестира в изграждането на подкрепяща и приобщаваща среда на живот.

„Отговорност, за това, че водещата ни позиция на пазара изисква от нас да бъдем движеща сила не само за нашите клиенти и колеги, а и за всички заинтересовани страни и общности. Никой от нас не може да е успешен сам за себе си, можем да сме истински успешни единствено заедно и за нас това е правилният начин да правим бизнес“, сподели Цветанка Минчева, Главен изпълнителен директор и Председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

През 2021 година УниКредит Булбанк премина одитна процедура и стана първата финансова институция в България, отличена със сертификат „Компания – приятел на детето“ от Национална мрежа за децата. Одитът се извършва в областта на стопанските процеси, поведението на пазара, маркетинга, рекламата и приноса на компанията за развитието на обществото.

През изминалата година компанията подкрепи гражданските организации, които работят с деца чрез програмата Call for Europe заедно с Фондация УниКредит. Тя инвестира в развитие на детското знание чрез активна работа с Junior Achievement и „Заедно в час“.

Служителите на компанията са активно ангажирани в дарителски кампании, но също така подкрепят каузи като доброволци и ментори на социални предприятия. През 2021 г. се осъществиха две успешни кампании с участието на клиенти на банката като за определен период всяко дигитално плащане през Булбанк Мобайл беше обвързано с дарение към благотворителните инициативи „Българската Коледа“ и „Капачки за бъдеще“.

Повече за това какви проекти е подкрепила банката през 2021 г., както и коментари на партньорските организации, можете да видите във виео-кандидатурата на банката за участие в категория „Социален ангажимент“.