Фондация “УниКредит” финансира проекти в подкрепа на детството

Фондация “УниКредит” финансира проекти в подкрепа на детството

За трета поредна година фондация “УниКредит” и УниКредит Булбанк ще инвестират в проекти, които подкрепят развитието на децата в България. Програмата „Call for Europe – в подкрепа на детството“ осигурява финансиране в размер на 40 хиляди евро за благотворителни каузи, свързани с деца.

Средствата ще бъдат разпределени между три проекта, които ще бъдат избрани от жури с представители на гражданския и корпоративния сектор. По усмотрение на фондацията, може да бъдат допълнително подкрепени и други проекти.

Гражданските организации могат да изпращят своите кандидатури до 31 януари 2022 г. на callforeurope@unicreditgroup.bg. Условията, на които трябва да отговарят проектите са да са предложени от организации, основани преди 31 декември 2019 г., да са фокусирани върху потребностите на деца и подрастващи (до 18 години) и да се реализират в България.

Селекцията на петима полуфиналисти ще бъде направена от жури в състав: Красимира Величкова – Български дарителски форум, Мария Брестничка – Национална мрежа за децата, Анна Адамова – Български център за нестопанско право, Екатерина Анчева и Диляна Стоянова – УниКредит Булбанк. Председател на журито е Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк. Тримата победители ще бъдат обявени на 15 април 2022 г.

До момента в програмата са инвестирани 150,000 лв. в подкрепа на 11 организации, които активно работят с деца: „Да пораснеш е мисия 1“ на Фондация „Агапедия“, Селективна училищна Програма за превенция на маладаптивни поведения” на Център за хуманни политики, „Приятели на децата“ на Асоциация „Първи юни“, „Училище за моите финанси“ на фондация „Подарете книга“, Love Guide Mobile App на Фондация „Лърн“, “Когато родителите се разделят: как да подкрепим детето по най-добрия начин“ на Асоциация „Родители“, „Малки истории за големи хора“ на Лятна START академия 2020, „Като в приказките“ на Фондация „Джендър Алтернативи“, „Забавно е, лесно е“ на СНЦ Морски клуб „Приятели на морето“, „С катерачески умения към нови постижения“ на Фондация „Конкордия България“, „Мога сам“ на Сдружение „Дете и пространство“.

Повече за условията за участие и нужните документи можете да прочетете на сайта на УниКредит Булбанк.

УниКредит Булбанк е първата финансова институция в България, носител на Национален сертификат „Компания-приятел на детето“. Сертификатът се присъжда от Национална мрежа за децата въз основа на одит на компании, които работят систематично за правата на детето. Одитът се извършва в областта на стопанските процеси, поведението на пазара, маркетинга, рекламата и приноса на компанията за развитието на обществото. Сертификатът се основава на Конвенцията за правата на детето на ООН и Десетте принципа от съвместната инициатива на Глобалния договор на ООН, УНИЦЕФ и „Спасете децата“.

Източник и снимка: unicreditbulbank.bg