„Лидл България“, „А1“ и „Уникредит Булбанк“ са първите фирми, отличени със сертификат „Компания – приятел на детето“

„Лидл България“, „А1“ и „Уникредит Булбанк“ са първите фирми, отличени със сертификат „Компания – приятел на детето“

Първите фирми, носители на сертификат „Компания – приятел на детето“, получиха авторитетното отличие по време нa церемонията на наградите „Златна ябълка“ за принос към живота на децата в България.

„Лидл България“, „А1“ и „Уникредит Булбанк“ преминаха през процеса на сертифициране и доказаха, че поддържат висок стандарт на корпоративна отговорност, развиват подкрепящи политики в полза на децата и създават благоприятна среда за своите служители с деца и техните семейства.

Сертификатът беше връчен от Георги Богданов – изпълнителен директор на Национална мрежа за децата, и д-р Джейн Муита – официален представител на УНИЦЕФ за България.

Национална мрежа за децата  организира за единадесета поредна година наградите „Златна ябълка“, които се присъждат на личности, организации и институции, допринесли със своята работа за подобряването на живота и благосъстоянието на българските деца.  В наградите тази година имаше общо 54 номинации в 6 категории: „Герой на децата“, „Детска организация“, „Училище“, „Благотворител“, „Община“, „Журналист“.